HISTÒRIA

orquestra

L’any 1974 i com a conseqüència de la inquietud existent, i amb el fi de que els estudiants pugueren completar la seua formació es crea l’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira. Es crea com a instrument necessari en l’educació dels alumnes i com a resultat de la política d’implantació en la nostra Societat Musical dels instruments de corda.

Són ja molts els professionals que s’han format en l’orquestra i que col.laboren assíduament amb ella.

La Orquestra està formada per alumnes de l’Escola de Música i que en el seu currículum d’estudis tenen l’oportunitat de participar de la mateixa i compartir faristol amb músics professionals, el que fa que la seua evolució i participació siga mes profitosa. El repertori de l’Orquestra abasta des de la música renaixentista passant per la barroca i clàssica, arribant a la contemporània.

La formació bàsica és l’Orquestra de corda, vent-se ampliada amb instrumentistes de vent i percussió, membres de la Banda Simfònica de la Societat quan el repertori ho exigix.

L’Orquestra realitza concerts en moltes ciutats de la nostra Comunitat, destacant els realitzats a Enguera, Finestrat, Xàbia, Santa Pola, Xàtiva, Jarafuel, València, etc .. També participa en les campanyes organitzades per la Conselleria i per la Diputació de València dins de la campanya del SARC.

Destaca el paper pedagògic que exercix a la nostra ciutat, realitzant nombrosos concerts didàctics dirigits als centres educatius.

L’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira, ha tingut com a directors a Francisco Hernández Guirado, Ramon Herrero García i Ángel Crespo García  .

En l’actualitat des de 2015 el seu director és Josep Ribes

X